SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Vår fantastiska hjärna

- Hjärnan är fantastisk.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Hjärnan är fantastisk. I höger hjärnhalva finns många härliga egenskaper som vi mår bra av att aktivera. Glädje, kreativitet, lugn, närvaro... I vänster hjärnhalva finns också några godingar: logik, analysförmåga, språklig förmåga, tidsuppfattning... I vänster hjärnhalva finns dessutom rädsla, stress och oro.

Vår fantastiska hjärna

June 19, 2014 at 7:10 AM

När vi lär oss att aktivera höger hjärnhalva blir vi mer kreativa,  lugna och närmare ett "flowläge". Det ger oss mer balans än om vi stressar runt med logiken i vänster hjärnhalva hela tiden. Vi behöver både och.

Alla har säkert olika sätt att sätta fart på höger hjärnhalva. För mig funkar det att vara i naturen, sjunga, måla, fotografera, sy, baka bröd, umgås... I stressade lägen kan det vara precis dom grejerna jag prioriterar bort, eftersom dom känns onödiga. Jag borde veta bättre. När jag stoppar in kreativa aktiviteter i ett stressat läge, blir mina logiska resultat alltid mycket bättre.

Anna-Karin Lingham hjälper dig att bli medveten om ditt personliga varumärke, utveckla det och styra det i den riktning du önskar. Prenumerera på nyhetsbrevet Visa Ditt Rätta JagDu får varje månad ett brev med insikter och inspiration kring ditt personliga varumärke.


Tags: Gästbloggare inspirasjon Branding
Category: Gästbloggare inspiration och glädje

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.