SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Linkedin nådde en miljon användare i Sverige hösten 2012 och ökar med nästan 25 000 svenskar varje månad. Hög tid att börjar nätverka?

Lägga till nuvarande kontakter. Du kan t.ex ladda upp dina mejlkontakter från Outlook, Facebook och /eller Gmail, se vilka som redan finns på LinkedIn. Om de inte redan finns på LinkedIn kan du skicka en inbjudan och tipsa gärna om tjänsteportalens förslag och råd för att lyckas. 

LinkedIn har standard meddelande när du skickar inbjudningar. Vårt råd är att du tar dig tid till att göra din inbjudan personlig.
Du har begränsad antal tecken, men skriv en kort förklaring värför du söker kontakt, det är alltid uppskattat. 

Använd sökfunktionen för att hitta kollegor, studiekamrater, affärspartners, grupper eller företag. De allra flesta av oss är här just för att skapa nye kontakter, var inte rädd för att skicka en inbjudan till någon du är nyfiken på och vill lära känna. 

Du kan alltid be om personliga introduktioner när du vill connecta med nya människor. Ett enkelt sätt att skapa nya kontakter
är att söka på “bekantas kontakter”. Det kallas andrahandskontakter på Linkedin och har siffran 2 bredvid sin profil.
Det betyder också att ni har en eller fler gemensamma kontakter på LinkedIn som kan introdusera dig. 
 
Var strategisk när du börjar bygga ditt kontaktnät. Genom att ha kontakt med personer som är framstående inom din bransch stärker du ditt eget varumärke.

Bjud in alla dina kontakter på LinkedIn, även de du möter på kurs, events, föredrag eller andra nätverksträffar. 
Man vet aldrig var gemensamma intressen sammankopplas.

Gå med i olika grupper (du kan vara medlem av max 50st) och kolla igenom medlemmar i varje grupp. Med gemensamma intressen finns det alltid något att kommunicera kring. Genom att dela med dig till andra av tips och råd samt aktiv i diskutioner bygger du ditt varumärke som expert.

Ett gott tips är att använda LinkedIns möjlighet att skapa "tags". Gruppera dina kontakter med "tags" meningsfulla för dig.
(max antal 200 st) Det underlättar för dig om du t.ex vill kontakta en särskilld grupp kontakter. T.ex "vänner", "kollegor", "HR", "rekryterare", "leverantörer" osv.

Utnyttja möjligheten med LinkedIn och skapa ett stort nätverk och ta för dig av nya kontakter.

Varmt lycka till!
//Team Tjänsteportalen
Del av SkanPers Kommunikation AB