SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Viktigaste intervjuuppmaningen

- Berätta lite om dig själv!

Tag CloudArchive

Om du går på en anställningsintervju så är chansen mycket stor att du ganska omgående under intervjun möts av den här uppmaningen: - Berätta lite om dig själv!
Vad svarar du på det? Vad ska du berätta? Det finns ju säkert hur mycket som helst att berätta, men vad ska du säga? Vad vill de veta? Antingen kan du börja med att fråga om vad det vill veta: - Är det något särskilt som ni är intresserade av att veta?

Viktigaste intervjuuppmaningen

May 09, 2013 at 8:10 AM

Eller, så är du väl förberedd för att galant klara av uppmaningen som kan ses som en väldigt viktig del i intervjun. Redan här kan så att säga agnarna sållas från vetet. För det du tar upp här visar väldigt tydligt hur du ser på dig själv.
Uppmaning ges dels därför att arbetsgivaren är intresserad av att vet vem du är, men även för att höra på vilket sätt du presenterar dig. Vad berättar du? Vad tycker du är relevant?
Har du ett bra svar eller tappar du fattningen och mumlar fram något osäkert?

Är det något du ska förbereda dig med inför en anställningsintervju så är det just den här frågan/uppmaningen. Det finns dock några saker som du bör tänka på.

Förbered ett svar innan intervjun. Skriv ner vad du vill ha sagt. Vad är relevant att ta med? En bra tumregel är också att denna lilla presentation av dig själv inte ska ta mer än två minuter. Det är nämligen så att forskning har visat att vi inte orkar hålla fokus på det en människa berättar för oss i mer än två minuter. Så babblar du på i 10 minuter så har intervjuarna tappat intresset för länge sedan. Skriv alltså ner din 2-minuters presentation innan där du berättar lite kort om din bakgrund, vad du gör nu, hur du är som person och vad du har för ambitioner för framtiden. Träna sedan på att berätta om dig själv så att du får med allt lätt och ledigt utan att det låter ansträngt eller som du rabblar läxan utantill.

Får du möjlighet att använda dig av din presentation vid en intervju så är det också bra att avsluta med att fråga om det är något mer de är intresserade av att veta. En sådan här liten presentation av dig själv kan även komma till pass vid andra situationer då du presenteras för nya människor och i nya sammanhang.

Lyckat till! Ulrika,Tags: Jobbsökande Coachen Coachen inspirerar
Category: Coachen

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.