SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Ny ledarkurs

- eller helt enkelt bara våga.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

En ny vecka har lagts till handlingarna med insatser kopplat till utveckling av ledarskap i olika organisationer. Igen slås jag av hur mycket utbildningar, kurser, föreläsningar och träningar vi går på i våra ledarroller. Samtidigt som vi i många av de utmanande situationer som vi önskar hantera i vardagen inte riktigt får till det. Det kan vara att ta ett svårt samtal, att ge korrigerande återkoppling, signalera en oförändrad lön eller liknande möte där någon annan med stor sannolikhet kommer att bli besviken. 

Ny ledarkurs

May 18, 2015 at 12:22 PM

Utbildningarna verkar mer ge en falsk känsla av bemästrande än konkreta effekter på det vi vill uppnå. Det enkla och konkreta som saknas är alldeles för ofta modet att bara göra det som ska göras. Vi vet ju själva oftast om det men tvekar att sätta igång och göra det. Kanske bäst att gå en utbildning till. 

Men hur får vi det mod vi behöver? 
Det får vi inte – vi behöver bestämma oss. Sätta igång och göra. Acceptera att det inte alltid blir som vi tänkt – men fortsätta, stå fast, göra på nytt. Fundera på vilka ursäkter du har för att inte göra det som behöver göras. 

Är det modet det handlar om – gå inte en ny kurs! Mod är gratis och tidsbesparande. 

För att inte nämna känslan av att verkligen ta min ledarroll - den jag ju har betalt för.

Tord

Tord Olsson arbetar med ledningsgruppsutveckling i uppdrag på olika nivåer. Mer om TordTags: DU som ledare Gästbloggare
Category: Du som ledare Gästbloggare

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.