SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Arbetsgivare bedöms

- På nätet

Kategorier


Tag CloudVill du varna för din arbetsgivare? Eller kanske hylla densamma? Nu finns det en sajt där du anonymt kan sätta betyg på den.

Arbetsgivare bedöms

August 05, 2012 at 3:44 PM

Jobinside.se startades i augusti i år. På sajten sätts betyg 1-10 på flera olika faktorer. Det kan handla om lön, ledning, arbetsmiljö och vilka möjligheter det finns att påverka. Ett snittbetyg ska sedan ge en uppfattning om hur bra eller dålig en arbetsgivare är.
Det är gratis att vara med 
i sajten.

- Jag har haft en massa jobb och det är alltid svårt att få den där insideinformationen som du behöver ha ibland. Kanske vilken stämning det är. Eller om det är bra sammanhållning. Det sägs aldrig på några anställningsintervjuer. Jag hoppas att min sajt ska kunna ge det här. Som en vägledning när du går på anställningsintervju, säger sajtens upphovsman Joachim Pettersson Vikström.

Tycker till anonymt
Den som sätter betygen kan registrera sig anonymt. Risken med sajten är förstås att den enbart blir ett forum för den som är missnöjd. Men Joachim Pettersson Vikström tycker att det är viktigt att utläsa omdömena och betygen kritiskt.

- Ju färre som satt sina omdömen desto större effekt får betygen. Det är viktigt att komma ihåg. Med tiden kommer resultaten bli mer trovärdiga. Har tio personer tyckt till så blir det ju trovärdigare än om en har gjort det. Men anonymiteten garanterar att människor törs uttrycka sig kritiskt. Det är viktigt, säger han.

Det finns flera arbetsgivare från Norrköping som bedömts. Alltifrån väldigt positiva omdömen till riktiga råsopar ventileras.

Företagshemligheter
Joachim Pettersson Vikström kontrollerar alla inlägg som görs och rensar bort sådant som bedöms som olämpligt. Det kan handla om personangrepp eller företagshemligheter. Drygt 200 arbetsgivare finns med på sajten. Norrköpings kommun hyllas exempelvis som arbetsgivare med toppbetyg.

Är det någon företagare som hört av sig och är sur för dåligt betyg?
- Nej, inte ännu. Men det kommer väl. Däremot så finns det företag som uppmanar sina anställda att tycka till om företaget. Positiva omdömen kan vara bra i marknadsföringen, säger Joachim Pettersson Vikström.

Tjänsteportalen delar gärna saker som inspirerar och motiverar oss. Vi vill passa på att tacka NT.se

Tjänsteportalen är stolta över vårt samarbete med Jobinside, följ oss gärna på FacebookTags: Jobbsökande Arbetsliv Jobb Arbetssökande Arbetsgivare
Category: Anställda berättar Arbetsgivare

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.