SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Vad 50 shades of Grey kan lära oss om livsbalans

- Här är tre vägar att uppnå bättre livsbalans

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

De flesta kvinnor vill känna respekt, omtanke och ömhet från sin partner. Det vill säga allt som Christian Grey inte visar. Ändå dras miljontals kvinnor till honom i boken / filmen 50 shades of Grey. Varför? Svaret är att det handlar om en kvinnlig längtan efter att släppa taget – något som kan vara extra svårt för oss entreprenörer.

Vad 50 shades of Grey kan lära oss om livsbalans

February 23, 2015 at 9:12 AM

50 shades of Grey handlar egentligen inte om att bli bunden och piskad. Det handlar om upplevelsen av att släppa taget och inte ha kontroll över det som sker. Det vill säga det som de flesta av oss har för lite av i livet – framför allt vi som driver egna företag. 

Vi är vana vid att ständigt planera, ha kontroll, förutse nästa steg och fatta beslut. Vi är inte särskilt vana vid att slappna av och bara vara. Vi har helt enkelt en obalans mellan att göra och att vara, och det är längtan efter den balansen som 50 shades of Grey väcker i oss. 

Det finns en hel del som vi själva kan göra för att få mer balans i livet. Det handlar inte om att du ger upp din målmedvetenhet och driftighet utan bara om att du fattar ett medvetet beslut att ibland låta en mer avslappnad sida av dig få större utrymme i livet. 

Här är tre vägar att uppnå bättre livsbalans:

• Medge att jorden snurrar utan din inblandning. Om du dör imorgon kommer andra att sörja din död, men tillvaron kollapsar inte. Du och ditt företag är värdefulla på många sätt, men ni är inte oumbärliga för andra. 

• Använd inte dina krafter till att försöka styra och ställa över vad som sker, för det kan du ändå inte.Känn tillit till att allt utvecklas till det bästa och försök inte förutse vad som kommer att ske. Du kan inte styra över vilka beslut dina kunder fattar eller hur din marknad utvecklas. 

• Inse att du inte är dina prestationer. Även om du skulle vara bakbunden och varken kan driva ditt företag eller utföra någonting över huvud taget är du en rik, intressant och mångfacetterad person. Du har skapat ett företag men du är inte ditt företag. 

Vi behöver kunna planera, prestera och utföra för att lyckas med våra företag. Men vägen till livsbalans går genom att ibland släppa taget och låta avslappning, tillit och lekfullhet få större utrymme i våra liv. 

Tjänsteportalen samarbetar med driftig.nu


Tags: inspirasjon Reflektion
Category: inspiration och glädje reflektion

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.