SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Se till att du har kul på jobbet!

- Våga lita på dig själv, se möjligheter och anta utmaningar.

Kategorier


Tag CloudSe till att du har kul på jobbet! Våga lita på dig själv, se möjligheter och anta utmaningar. Leverera resultat. Men våga också fråga när du inte kan eller förstår. Det är några av de bästa karriärråden från årets Ruter Dam, Eva Nygren.

Se till att du har kul på jobbet!

November 07, 2012 at 10:33 AM

Teknikkonsultföretaget Rejlers nya vd Eva Nygren bytte i maj i år vd-stolen för Swecos verksamhet i Sverige mot jobbet som vd och koncernchef hos konkurrenten Rejlers. Efter 13 år på Sweco, som under hennes tid vuxit med 50 procent, ansvarar hon nu för 1.500 anställda på 70 orter i fem länder, och för en omsättning på drygt 1 miljard kronor. Målet är att – trots ekonomins tilltagande nordanvindar – fördubbla både omsättningen och antalet anställda till år 2015.

– Jag gillar utmaningar, det är en av anledningarna till att jag tackade ja, konstaterar Eva Nygren.

– Jag brukar nå målen. Det är en fråga om att vara uthållig.

Hon startade som arkitekt hemma i Umeå 1979. När hon var 25 fick hon sitt första barn. När barnen var små tackade hon nej till några chefsjobb.

– Mitt första vd-jobb fick jag 1999. Då blev jag chef för Swecos 420 arkitekter och flyttade till Stockholm i veckorna.

Mannen och barnen, då i övre tonåren, stannade i Umeå. Eva Nygren kunde använda sina lediga vardagskvällar till att målmedvetet bygga upp sitt nätverk, sitt eget varu­märke och sin plattform i näringslivet.

Hur ska då den som siktar mot vd-jobb och styrelseposter men har småbarn hemma kunna bygga nätverk och bli synlig?

– Försök komma med i något mentorsprogram, till exempel Ruter Dam. Där träffar du väldigt många människor, och du får mentorer.

– Själv har jag aldrig haft någon direkt mentor. Men jag har lärt mig mycket av mina chefer. Även av kunder, kloka personer som jag vågat ställa frågor till och som stöttat mig på vägen.

Nu fungerar du själv som mentor, främst åt kvinnor runt 30. Vilka råd ger du dem?

– Att ta det lite lugnt. Livet är långt. De har tid. Både för barn och karriär. Men se till att skaffa en jämställd partner.

– Jag ber dem också tänka och fundera själva, att våga lita på sin egen magkänsla, inte fokusera på vad and­ra tycker.

– Det gäller förstås att arbeta hårt och leverera. Samtidigt gäller det att ha kul och att visa att man har det, för lusten till arbetet smittar. Jag har alltid haft kul på jobbet.

Tjänsteportalen delar gärna saker som inspirerar och motiverar oss. Vi vill passa på att tacka dn.seTags: Arbetsliv I media
Category: Arbetsliv I media

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.