SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Nytt jobb efter semestern

- Missnöje på jobb eller kanske är du bara sugen på att testa dina vingar?

Kategorier


Tag CloudArkiv

Efter förhoppningsvis flera njutningsfulla semesterveckor och i bästa fall en total "bortkoppling" från jobbet så kan det vara blandade känslor som infinner sig inför jobbstarten. En del har laddat upp med ny härlig energi och känner sig mer än redo för att börja jobba igen. Äntligen! Andra kanske har en mer tveksam eller ångestfylld inställning.

Nytt jobb efter semestern

July 26, 2013 at 8:09 AM

När vi får möjlighet att slappna av från något vi normalt är sysselsatta med, händer det ofta att nya tankar dyker upp. Hjärnan är inte på samma sätt som tidigare upptagen med att älta, lösa problem, stressa eller fixa allt det vardagliga. När vi vilar och slappnar av lämna vi öppet för nya tankar. Kanske har du liksom många andra börjat fundera på om det inte vore läge att se dig om efter ett nytt jobb eller kanske andra arbetsuppgifter på ditt befintliga jobb?

Kanske är det ett missnöje du bär på i ditt nuvarande jobb eller kanske är du bara sugen på att testa dina vingar? Och varför inte?

Vi mår bra av att förändra vår livssituation på olika plan och med jämna mellanrum. Arbetslivet är ofta en stor del av våra liv (vi arbetar ju många timmar av vår vakna tid). Ibland kan det behövas en stor förändring. Du kanske skulle må bra av att byta arbetsgivare eller kanske att börja en helt ny karriär inom något du inte provat på tidigare? Kanske läge för en ny utbildning?

Eller så behöver du bara en nytändning och kan hitta en helt ny form av trivsel och arbetsglädje genom att göra andra förändringar i din arbetsrutin eller kanske i relation med dina kollegor.

På tjansteportalen.se kan du  hitta nya jobb som är ledig, i Sverige, Norge, UK, Australia, New Zealand och Mellan Östern. Du hittar också tips på hur du skriver bra ansökningshandlingar.
Dessutom finns där massor med tips som kan boosta din karriär om du inte är sugen på att byta jobb just nu, men ändå vill ha lite av en nytändning. Du hittar artiklar om personlig utveckling, hälsa, nätverkande och karriärtips för att nämna några områden.

Så oavsett om du går i tankarna på att starta om helt och hållet när sommaren och semestern är slut eller om du bara vill få lite nya idéer och infallsvinklar, så kan det vara en god idé att se över vad du faktiskt själv kan göra - ingen annan kommer att göra det åt dig, vet du ;-).

Lykke til Ulrika.Tags: Jobbsökande Coachen Ulrika Gabriel
Category: Coachen Coachen inspirerar Jobbsökande

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.