SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Sommaren – bästa tiden att byta jobb

- Antalet jobb­ansökningar ökar efter sommaren

Kategorier


Tag Cloud



Många ligger i hängmattan när de bestämmer sig för att byta arbete. Och just sommaren är bästa årstiden för att byta kneg, enligt rekryterare.

Sommaren – bästa tiden att byta jobb

July 20, 2012 at 12:04 PM

Vi ser att inströmningen av cv:n ökar efter semestrar, men vi ser också att de som faktiskt säger upp sig från sitt arbete gör det före sommaren. Man använder semestern till att tänka och söker nytt jobb i augusti, säger Helen Lagergren, affärsområdeschef för Manpower professional executive.

Andra rekryteringsföretag vittnar också om att antalet jobb­ansökningar ökar efter sommaren. Däremot har få arbetsgivare insett att svenskarna faktiskt tänker på jobbet under semestern.

Många tror att folk inte gör det för att man är ledig, men det är just då som du har tid att känna efter om du trivs med ditt jobb, säger Eva Jacobson Weinefalk, vd för rekryteringsföretaget Human Search.

Är sommaren bästa tiden på året för att byta jobb?

– Jag skulle säga att det är det.

Eva Jacobson Weinefalks första tips till dig som funderar på att byta arbete är att vara absolut säker på att du vill ha ett nytt jobb. Tips nummer två är att fräscha upp ditt cv.

– Har man varit fem sex år på samma jobb så måste det förnyas. Det går inte att söka något som helst jobb utan ett schyst cv, säger hon.

Att kunna formulera sin kompetens och sina arbets- och livserfarenheter rätt är inträdesbiljetten till anställningsintervjun. Det gäller såväl ung som gammal, enligt fackförbundet Unionens jobbcoach Annica Ollerstam.

– Du är ditt eget varumärke. Vi hade för inte så länge sedan en lite äldre kvinna som saknade den formella kompetensen och som konkurrerade med yngre sökande. Men hon fick jobbet tack vare sin livserfarenhet och sociala kompetens, säger hon.

Drömjobbet får man dock sällan på annons. Det är viktigt att visa att man är tillgänglig för det egna kontaktnätet, i sociala medier och hos rekryteringsfirmor. Att kontakta företag direkt kan vara smart.

– Vi har också mindre att göra på sommaren och är mer tillgängliga eftersom arbetsgivarna inte tror att man byter jobb på sommaren, säger Eva Jacobson Weinefalk.



Tags: Jobbsökande CV Byta jobb
Category: Jobb och karriär Jobbsökande

Kommentera gärna!

Posted by oajamusuv on
http://slkjfdf.net/ - Uxemouk Uliyopupa upg.twfv.tjansteportalen.se.ali.si http://slkjfdf.net/
Posted by bewewedovime on
http://slkjfdf.net/ - Uleqofa Ayufafixo huh.ckmo.tjansteportalen.se.pxs.dg http://slkjfdf.net/
Posted by omulekukeavu on
http://slkjfdf.net/ - Unoleha Evabai gde.adop.tjansteportalen.se.mju.wd http://slkjfdf.net/
Posted by odubavurenzi on
http://slkjfdf.net/ - Uubujava Owofocez ehc.ravn.tjansteportalen.se.zfg.aq http://slkjfdf.net/
Posted by ejaepopasuyak on
http://slkjfdf.net/ - Ujuzazu Iijekalu akh.ummh.tjansteportalen.se.afg.as http://slkjfdf.net/
Leave a Reply



(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.