SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Anställningsintervju

- Bli ett proffs på din bransch

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Se till att skaffa dig så mycket kunskap du bara kan om den bransch du är intresserad av och söker jobb inom. Det ger dig ett bättre utgångsläge på arbetsmarknaden.

Anställningsintervju

September 21, 2013 at 11:01 AM

Håll dig á jour med vad som händer. Följ med i media och omvärldsbevakning.
Ett bra tips är att ta reda på om det finns några tidningar/tidskrifter kopplade till din bransch. Du kan gå till närmaste bibliotek och ta del av deras utbud av branschtidningar. Om det är någon du saknar kan du be dem ta in den.
Googla branschen och se vad som händer och håll dig uppdaterad hos vänner och bekanta som arbetar i eller väl känner till aktuell bransch.

Se helt enkelt till att ha full koll oavsett om det är inom rekrytering, hårvård eller restaurangbranschen du söker jobb.

De fördelar du får genom detta är att du kommer att kunna skriva en både intressant och aktuell jobbansökan. Genom att ha koll på branschen vet du också vilka företag som är "på G" och dit det är lämpligt att skicka spontana ansökningar.
Vid en telefonkontakt och/eller intervju har du också möjlighet att visa på ditt intresse och på din kunskap inom området. Det gillas av en arbetsgivare. Dessutom kommer du stärka både din självkänsla och ditt "varumärke". Så var inte rädd, utan bli gärna lite "nördig" på ditt område.

Ulrika Gabriel,Tags: Arbetssökande Tips och råd Ulrika Gabriel
Category: Arbetssökande Gästbloggare

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.