SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Inled 2014 med nya tankar och verktyg

- 4 böcker att inspireras av.

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Nu när det blåser runt husknuten och temperaturen ligger under nollan tycker jag att det är ganska skönt att krypa under en filt och läsa lite. Så varför inte använda de kommande veckorna till att inspireras av de här böckerna.

Inled 2014 med nya tankar och verktyg

January 15, 2014 at 9:20 AM

Hångla mer - Klas Hallberg (2005)
Den här boken önskar jag att jag hade läst för länge sen! Klas vill utmana oss att ge oss hän och han berör såväl kraften i vårt språkbruk som jämställdhet i den här boken - utan pekpinnar men med många uppmaningar att synliggöra våra egna tankevurpor. Han skriver om vad meningen "Alla kan inte få drömjobbet" gör med vår kreativitet och hur vi måste sluta blanda ihop begreppen allvarlig och seriös. Läs boken!

4 timmars arbetsvecka - Tim Ferris (2009) 
Egentligen vet jag inte om 4 timmars arbetsvecka är något jag vill eftersträva, men idéerna som författaren presenterar tvingar mig att tänka nytt. Det handlar om att se arbetslivet som något annat än en tillsvidareanställning på 100% eller 75%. Arbetsgivare kommer också  behöva tänka nytt kring anställningar framöver och många av oss kommer säkert ha både två och tre parallella sysselsättningar i framtiden (något som inte betyder att vi arbetar 100 timmar i veckan). Kanske kan du hitta inspiration till ditt nästa äventyr?

Arbetslös men inte värdelös - Beate Möller & Nina Jansdotter (2013)

Den här boken skrevs eftersom inga tillgängliga böcker behandlade hur man behåller (och bygger upp) sin självkänsla som arbetssökande. Den innehåller en mängde praktiska övningar och jag kan verkligen rekommendera den. Jag har även bloggat utförligare om boken på min blogg 

Självledarskapet och en-minuts-chefen - Ken Blanchard, Susan Fowler, Laurence Hawkins (2006)
En inspirerande bok med en fin berättelse om att ta ansvar för sin egen utveckling. Ken Blanchard har skrivit över 30 ledarskapsböcker tillsammans med olika medförfattare. Boken är lättläst och perfekt för en söndag då eventuella nyårslöften börjar göra sig påminda. Här diskuteras begrepp som självledarskap och självbegränsningar, varför makt inte är ett negativt ord och hur "jag behöver" är de mest kraftfulla ord du kan använda för att etablera ett samarbete.

2014 har förutsättningarna att bli ditt bästa år någonsin!
//Linn

TjänstePortalen tackar gästbloggare Linn Lindström, även känd som @DangerousDolly på twitter. Linn har bloggen Linn Letar Jobb, Här hittar du tankar och reflektioner om livet som arbetssökande. Tags: Arbetsliv Karriärtips inspirasjon
Category: Arbetsliv Gästbloggare inspiration och glädje

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.