SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Irriterar du dig på folk i din omgivning?

- Skapa en win win situation.

Kategorier


Tag CloudHar du en kollega som bara skryter om sig själv? En partner som har ett pinsamt dåligt bordsskick? Eller en ”vän” som aldrig lyssnar på dig utan bara pratar på om sig och sitt? Går mycket av din energi åt till att hitta och irritera dig på brister hos folk runt omkring dig? För en del kan det här tillslut bli en plågsam verklighet då man lätt hamnar i en negativ spiral. Det är tyvärr mycket lättare att tänka (och fastna i) negativa tankar än positiva.

Irriterar du dig på folk i din omgivning?

October 18, 2012 at 12:36 PM

Självklart kan det vara så att det du upplever är sant, eller i varje fall din upplevda sanning.
Men vem säger att DIN norm är den rätta? Har du rätt att döma personer i din omgivning? Påminn dig om hur du upplever det när du är i en situation då du ska göra något du tycker är svårt eller känner dig osäker. Då vill du säkert att din omgivning visar dig tålamod och förståelse.

Ibland kan det handla om att man försöker ”höja” sin egen självkänsla genom att hitta brister hos andra. Men det förstår vi alla att det inte är en särskilt lyckad strategi.

Nästa gång du hamnar i en situation där du är på väg att ”döma” någon i din omgivning, gör så här:
Notera att personen gör något som irriterar dig. Konstatera att du känner irritation, men tänk också att: - Det är JAG som känner mig irriterad. Det är en känsla inte fakta och allmängiltig sanning. Låt sedan tanken och känslan passera – håll inte fast vid den.Detta kan kräva en del övning av den ovane, men med tiden känner man att det är lättare och lättare att inte låta sig påverkas av småsaker som tidigare kan ha skapat stor och onödig irritation.

En win win situation!

Med ljus och varme, UlrikaTags: Coachen inspirerar Arbetslivspsykologi
Category: Arbetslivspsykologi Coachen inspirerar

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.