SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Skaffa dig ett motiverande mindset! 5 effektiva tips

- Du kan börja redan idag!

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Vår hjärna sprutar ut tankar. Som en fabrik som ständigt producerar nya. Vissa är stärkande och vissa sänker vår motivation. Vissa tankar får oss att känna oss fantastiska och vissa får oss att, om vi tillåter det, sänka vårt dagliga humör drastiskt. På sikt kan det leda oss rätt ner i de svarta stora hålen. Där ingenting känns roligt eller möjligt. Vad väljer du?

Skaffa dig ett motiverande mindset! 5 effektiva tips

August 07, 2013 at 9:57 AM

Det kan tyckas hårt att säga att det är vi själva som väljer hur vi mår. Men beroende på vilka tankar vi faktiskt väljer att lägga vårt fokus på vet vi idag att det är just så det fungerar. Är vi inte medvetna om det kan vi ju inte heller förhålla oss sig till det. Rätt mindset ger dig ett försprång. Det ger dig styrka, glädje och tar dig dit du önskar. Här kommer effektiva tips på hur du skaffar dig ett motiverande mindset. Du kan börja redan idag!

1. Se motiverande målbilder
Skaffa dig en tydlig, inspirerande och motiverande målbild där alla sinnen, syn, hörsel, lukt och känsel är påkopplade! Dra upp bilden som en stor bioduk, förstärk alla intryck av färger och ljud och verkligen ta in hur härligt det är då du har det just så som du önskar. 

2. Skaffa delmål
Skaffa dig delmål som är realistiska och mätbara. Och som leder dig till ditt mål. När i tiden behöver dem vara klara och vad mer precist är det du behöver ta tag i först? Och sen?

3. Släpp negativa tankar
Då tankar som drar ner ditt humör eller din självkänsla kommer till dig, välj att bara låta tankarna flyga förbi. Låt de bara passera. Precis som då du låter en fågel passera på himlen. Utan att du fäster någon särskild notis om just den. Du säger till dig själv ”Ja ha, där kom den löjliga tanken igen och så släpper du den”. För nedlåtande tankar i vår inre dialog gynnar oss självklart inte. Det är inte ett mindset som stärker dig.

4. Stärk dig själv! 
Då tankar kommer som gynnar dig, gotta ner dig i dem ordentligt. Sug åt dig alla de där tankarna och gör dem till dina sanningar. Allt det där du vill göra eller vara är möjligt.

5. Ha inspirerande affrimationer
Sätt upp affirmationer som stärker dig på ditt kontor eller på din badrumsspegeln. Eller spela in dem och lyssna på dem som ljuv musik för din självkänsla.

”Du kan inte göra allt du vill, men du kan välja vad du vill göra” sa en klok man till mig en gång.

Det är bara en frågan om att lägga upp en realistisk plan, tro på dig själv och din idé och välja ett mindset som stärker dig. Lycka till!

Jenny Andersson

Tjansteportalen samarbetar med Driftig.nu, Sveriges största mötesplats för kvinnliga entreprenörer och driftiga tjejer.Tags: inspirasjon
Category: inspiration och glädje

Please add a comment

You must be logged in to leave a reply. Login »