SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Tandvård idag.

- Nu är det en brist kompetens, hur blev det så?

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Tandvården har blivit ruskigt dyr men också ruskigt mycket bättre. Tänk för 40 år sedan då vi unga fick tänderna sönderborrade av noggranna tandläkare som skulle förebygga karies. Under åttiotalet kom det ut i media att det var alldeles för många tandläkare i utbildning, överetablering på tapeten. Idag står vi inför ett annat scenario. 

Tandvård idag.

August 25, 2014 at 8:16 PM

För 40 år sedan fick vi våra tänder sönderborrade,
vi tar lite extra så att det inte ligger kvar karies när vi fyller igen. Någon som känner till det? 

Idag är vi alla gamla nog att få lida konsekvenserna av den behandlingen. Mina barn har perfekta tänder, inga lagningar och inga problem, helt underbart. När vi besöker tandläkare idag blir vi oftast bekvämt bemötta, de högljudda borrarna är utbytta till små surrande bin. Lagningar stora som små har idag fantastiska lösningar i material och utförande.

Inom service har tandvården utvecklats enbart positivt. Idag kan människor med något hinder, fysiskt, geografiskt eller kanske åldersbegränsning få hemtandvård. Företag med denna service åker till kunden, den servicen är ju fantastisk. Arbetet innebär också en större frihet för medarbetarna, utmaningen är de många transportsträckorna tar lite extra tid. Utöver det är det något som min tandläkare sedan 28 år tillbaka nog skulle gilla. Komma ur rocken och möta patienterna i finkläder ibland. Tänk hur skönt att veta att man kan få hjälp till tandvård även om det finns hinder att åka till tandläkaren själv. Det låter som ett så trevligt arbete, tacksamt.

Kan 80-talets varning om tandläkar-överetablering ha stoppat ungdomarna att söka utbildning inom tandvården? Det är klart, ska man gå flera år i utbildning så måste ju arbetstillfällen finnas också. Nu är det en brist kompetens, hur blev det så?

För att hitta personal blir det kritiskt viktigt att söka brett, visa sin unika arbetsmetod, arbetsplats, sköna etableringsort, härliga medarbetare eller något annat som praktiken kan locka med för att hitta rätt sökande. Det viktigast är ju att den som söker, får tjänsten och börjar som tandläkare också vill stanna, det kostar på att göra om processen igen. 

Oral Care är en av Sveriges största inom uppsökande tandvård. De söker flera tandläkare och går nu ut brett i hela Sverige, Norge och internationellt för att attrahera rätt medarbetare både för företaget och patienter. Det här är ett mycket intressant företag att få arbeta hos för tandläkare som vill komma iväg från praktikens väggar och hitta utmaning dit de kommer.Tags:
Category:

Kommentera?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.