SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Motivasjon

- Inte alltid en drivkraft att räkna med.

Kategorier


Tag CloudMotivation är er otroligt stark drivkraft. Den ger oss kraft, beslutsamhet, energi och framtidstro. Tyvärr är den lite bedräglig, för den har en tendens att mattas av eller helt försvinna efter ett tag.
Kanske har ni erfarenhet av det sedan tidigare ;-)?

Motivasjon

November 08, 2012 at 11:03 AM

Mycket har hänt i vår världs/kultur/samhälle under tusentals år, men när det gäller människans grundläggande fysiska och psykiska funktioner så är vi i princip på samma nivå som vi var när människosläktet utvecklades på Afrikas savanner för många många tusen år sedan. Det gör sig påmint i olika situationer, bland annat när det handlar om att vi ska vara motiverade till en förändring.

När vi levde där på savannen för länge sedan handlade i princip vår tillvaro om att överleva. Och våra hjärnor och kroppar var programmerade för att försöka få oss att göra det.
När vi blev motiverade till någon form av förändring så blev vi efter en period helt enkelt tvungna att stanna upp och tänka efter:

- Är det här bra för oss/mig?

Vi behövde göra en avstämning för att se om det verkligen var en så bra förändring som vi från början trott. För om det inte var det var vi helt enkelt tvungna att tänka om och skaffa en ny strategi. Annars skulle vi inte överleva.

Den instinkten (för det är en naturlig instinkt) finns ännu kvar hos oss. Det är den som gör sig påmind när motivationen att ta sig till gymmet börjar tryta. Eller när du börjar ifrågasätta om de där 10 kilona för mycket egentligen måste bort, du kanske kan vara lite "mullig" och nöja dig med det istället.

Om du är medveten om att denna motivationsbrist och ifrågasättande kommer att dyka upp efter ett tag under din förändring så är det mycket lättare att hantera den. Du kan förstå varifrån den kommer, acceptera den, men också lugnt och stadigt fortsätta med ditt förändringsarbete.

Viktigt i det här läget är att du har skapat rutiner och förutsättningar för att din förändring ska kunna fortsätta. Då är det lättare att ignorera ett sviktande självförtroende och/eller motivation.

Med ljus och värme, Ulrika 

Följ oss gärna på Facebook Tags: Coachen Coachen inspirerar
Category: Coachen

Kommentera gärna!

Posted by ohafiugaei on
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules uor.qrok.tjansteportalen.se.fpp.pi http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Posted by igofiwo on
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin No Prescription huc.kpfa.tjansteportalen.se.awo.or http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.