SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Maxa din profil på LinkedIn

- 10 tips!

Kategorier


Tag CloudVisst går det att surfa sig till drömjobbet. Kolla in den här listan hur du boostar din LinkedIn-profil.

Maxa din profil på LinkedIn

October 16, 2012 at 11:44 AM

1. Skapa en informativ profilrubrik: Din profilrubrik är ett effektivt sätt att visa vem du är och bli ihågkommen professionellt . Tänk på rubriken som en slogan för ditt professionella varumärke och titta gärna på andras profilrubriker för inspiration.

2. Välj ett lämpligt profilfoto: Välj en bild med hög kvalitet och som visar en professionell sida av dig. Partybilder eller söta bilder på din hund passar till exempel inte för ett professionellt nätverk som LinkedIn är.

3. Visa din utbildning: Inkludera all information om dina utbildningar, kurser, skolor, prestationer och resultat. Var inte blyg – din LinkedIn-profil är en lämplig plats att visa upp dina utmärkelser och priser utan att generas.

4. Gör en sammanställning: Din professionella sammanställning kan till exempel vara några av dina bästa formuleringar från ansökningsbrev, där du konkret beskriver dina mål och kvalifikationer. Kom ihåg att inkludera relevanta praktikplatser, volontärarbete och fritidsaktiviteter. Det ska vara så lättläst som möjligt, använd dig därför av korta textstycken eller en enkel punktlista.

5. Dela med dig av det du gjort: Ett bra sätt att förbättra din LinkedIn-profil är att dela med dig av arbetsprov som visar ditt skrivande, projektering eller andra prestationer. Det kan du antingen göra genom länkar till exempelvis din egen hemsida, ditt Twitterkonto eller din blogg, men också genom att lägga till LinkedIn-applikationer för det du vill dela.

6. Bygg ditt kontaktnät: Importera dina kontakter från Outlook, Gmail eller något annat mailprogram till din LinkedIn. Du kan även själv söka efter personer i sökfältet och kolla på de personer som rekommenderas automatiskt av LinkedIn.

7. Samla rekommendationer: Rekommendationer stärker din egen trovärdighet och du kan med fördel samla en rekommendation för varje jobb du haft. Om dina kunder är nöjda med ditt arbete – fråga dem om de kan ge dig en rekommendation. Samma sak gäller tidigare chefer, kollegor och mentorer. Var heller inte blyg med att rekommendera andra, det inspirerar till goodwill och bygger starkare relationer.

8. Inkludera sökord i din profil: Strö din profil med nyckelord och -fraser som det är troligt att en rekryterare skulle skriva in i en sökmotor för att hitta en person som dig. Det bästa sättet att hitta relevanta sökord är att du jämför med platsannonser som tilltalar dig och kollar på andra LinkedIn-profiler för att få inspiration.

9. Ta tillvara på din URL: Idag är det en självklarhet att hitta folk genom olika typer av sökverktyg. LinkedIn-profilen är ett sådant verktyg och genom att ta tillvara din egen URL-adress (t.ex. http://www.linkedin.com/in/dittnamn) ökar du chanserna att synas på sökverktygens topprankning. Välj redigera profil, redigera offentlig profil och anpassa webbadressen till din offentliga profil.

10. Visa upp dina grupper: Genom att gå med i relevanta grupper och visa dem på din profil så visar du att du är intresserad en karriär i branschen och att du gärna utvecklar relationer med andra i branschen. Studenter börjar ofta med att gå med i en universitetsgrupp samt de lite större grupper som finns i den bransch som de vill göra karriär inom.

Källa: LinkedIn 

 


Tags: Jobbsökande Sociala medier LinkedIn
Category: Jobbsökande LinkedIn Sociala medier

Kommentera gärna!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.