SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Kompetensförsörjning!

- Passivt och säkert, eller nytänkande...

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

Vi vill bli störst, bäst och vackrast!
Ofta hör man klagan om kompetensbrist, svårighet om att nå ut med sina budskap och hur stor konkurrensen är. Det är ju också sant. Företagen och offentlig sektor ser hur kompetensbristen ökar inom fler sektorer samtidigt som konkurrensen om personal ofta sker över landsgränserna. Då tar man till samma knep som man alltid gjort med samma och sämre resultat än innan.

Kompetensförsörjning!

September 21, 2014 at 5:14 PM

Företag och organisationer har problem med kompetensförsörjningen idag. De har konkurrens från alla håll samtidigt som bristen på utbildade människor ökar. När "vi gör som vi alltid gjort" inte fungerar längre borde man öppna upp för nya tankegångar. Nätet är en plattform där man snabbt kan nå ut i rätt målgrupp och attrahera de man vill nå. Att söka bland dem som redan vet att man finns går ju rätt fort. Skapa förutsättningar att öka förtroende, nyfikenhet och kännedom på ett nytt snabbt och kostnadseffektivt sätt, det borde vara modellen när marknadsföringspengen inte längre räcker till allt man gjort tidigare och måste göra mer.

Idag arbetar många med Employer Branding, toppen. Det tar otroligt lång tid att bygga plattformen och massor av mantimmar samt det krävs att man har kunskap om såväl nätet som sin omvärld. För det mesta behöver man arbetat länge i näringslivet med omväxlande områden för att skaffa den insikt som krävs för att göra kanalval på nätet, där finns ju allt. 

SkanPers har redan byggt sin plattform på nätet och med sociala media som verktyg. Vi kan snabbt få ut företag och organisationer på nätet i rätt målgrupper och synliggöra dem i sociala medier. Idag har vi över 250 000 unika besök per månad i våra kanaler och fler än 100 000 väljer att följa oss i sociala medier. Vi är unika i vårt tänk. När andra väntar på besök, knackar vi på rätt dörr och blir inbjudna. Ibland måste man tänka nytt, de som vågar spar pengar, mantimmar och får effektivt snabbt effekt via en redan fungerande och växande plattform. I annat fall kan det ta år av intensivt löpande arbetet att komma igång och komma på plats, finns den tiden? Tags: Employer branding Kompetensförsörjning
Category: Employer branding Kompetensförsörjning

Komentar

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.