SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se
Hylte kommun| TJanstePortalen.se

Ann_Erlandsson_larare_Rydobruks_skola.jpgAnn Erlandsson, lärare Rydöbruks skola

- Jag jobbar på en småskola där jag undervisar elever i åk 1 och 2 i samma klassrum. Här pratar vi inte om era och våra elever utan allas elever. Fördelen med den lilla skolan (73 elever) är att vi alltid har dörrarna öppna mellan klassrummen vilket medför att vi delar med oss och lär av varandra.

- Här får jag som lärare jobba som spindeln i nätet. Det är fantastiskt att se när de större eleverna inspirerar sina yngre klasskompisar i klassrummet eller när en elev plötsligt knäcker läskoden. Det ger en kick att få vara med om det. Jag får massor av energi av eleverna varje dag.
Närhet till naturen direkt inpå knuten gör att vi spontant kan flytta ut delar av undervisningen i naturen när vädret så tillåter. Hela skolbyggnaden, skolgården och områdena omkring är våra lärmiljöer. Genom att använda leken som ett verktyg i undervisningen är t.ex. matematik inte bara ett papper med siffror på utan en del utav det som händer i livet. Det är alltid roligt att se när eleverna själva förstår att det är bra att lära sig olika saker och att de har användning utav sin kunskap även utanför skolan.

För dig som vill jobba i en spontan lärmiljö med fantastiska kollegor är Rydöbruks skola en fenomenal arbetsplats!

- Vi jobbar i ett sammansvetsat team med 12 kollegor inom förskoleklass, fritids och skola.  Vi har en bra gemenskap samtidigt som vi lär oss så mycket av varandra. Jag värdesätter de rektorer jag har haft under åren som uppmuntrat mig till att gå på utbildningar och få inspiration och ny forskning till mig.

Som lärare måste jag vara trygg i mig själv och hitta olika verktyg då alla barn har olika behov. Den frihet och gemenskap vår arbetsplats erbjuder förenklar även möjligheterna att hitta nya arbetssätt för att nå vårt mål, att alla elever ska ha god måluppfyllelse och gå ut med godkända betyg.

Digitalisering är barnens vardag
- Till hösten drar vi igång med den digitala resan i skolan på allvar. Det är både spännande och positivt. Att Hylte kommun har IT pedagoger som stöttar både skolan och oss lärare bidrar till trygghet i vår roll som lärare. Med en ny plattform i skolan kan eleverna och vårdnadshavare tydligt se hur mycket eleverna lärt sig och en plan på hur de vidare ska nå sina mål.

Jag är från första början en halmstadtjej men har bott i Torup, en lite större tätort i Hylte kommun, i många år. För mig är Hylte kommun en trygg plats där barn och ungdomar får växa upp under goda och trygga förhållanden. Vi har nära till allt, många känner varandra och det finns en lätthet i samhället.  

Vad jag tycker om läraryrket? Jag går till mitt arbete med glädje varje dag. Jag får inspiration av både elever och kollegor. Att jag sedan får vara med att utveckla och påverka är oerhört stimmulerande.


http://www.hylte.se/
Hylte kommun facebook| TjanstePortalen.se
Hylte kommun Twitter| TjanstePortalen.se
Hylte kommun LinkedIn| TjanstePortalen.se
Lediga jobb Hylte kommun| TjanstePortalen.se