SkanPers Kommunikation

TjanstePortlen.se

Feedback eller feedforward?

- Skillnaden mellan Feedback och feedforward

Kategorier


Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

En av de stora utmaningarna som ledare eller chef är att få med sig medarbetarna på det utstakade spåret och få dem att vara motiverade att jobba mot det gemensamma målet. Det historiska sättet är att använda morot och piska och en gång om året ha utvecklingssamtal för att ge feedback på medarbetarens prestationer. Men räcker det?

Feedback eller feedforward?

May 19, 2012 at 12:59 AM

Det kan fungera i arbetsmiljöer med väldigt repetitiva uppgifter som inte kräver alltför mycket tankeverksamhet. Men så fort uppgifterna blir mer avancerade, så krävs det andra metoder för att hålla produktiviteten uppe och få medarbetarna att sträva mot nya mål och förbättrade arbetsprocesser.  Då kan det vara intressant att ta till sig feedforward metoden istället för den traditionella feedbacken. Skillnaden mellan Feedback och feedforward kan sammanfattas så här:

Feedback «
Att bedöma en persons prestationer för att förbättra.

Feedforward »
Att visa någon på möjligheter till framtida prestationer för att förbättra.

Vi Skandinaver har lätt till att ta till Jante-lagen, så fort vårt arbete ska bedömas. Dvs. vi poängterar de saker som gått fel istället för att fokusera på det som fungerat bra. Nackdelen med detta är att vi lätt fastnar i dåtid och ältar detta, vilket oftast innebär att produktiviteten går på halvfart och personen jobbar ofokuserat. Hamnar du i en sådan situation är det bra att ta till feedforward metoden.  Metoden går ut på att undvika fokus på personen i sig utan istället titta på själv uppgiften.  Dessutom att fokusera på hur uppgiften kan förbättras snarare än hur den har fallerat.  Alltså fokus framåt istället för bakåt. Att dessutom se till att feedforward tillhör det dagliga arbete och inte bara en gång om året vid utvecklingssamtalen, gör att du får en snabbare effekt och kan fortare justera saker som inte fungerar.

Feedforward metoden baseras på lösningsbaserat tänkande som är bevisat att det skapar maximal prestation från varje medarbetare och hela arbetsgruppen. Läs gärna mer her

Vi delar med oss av nyheter och bloggar som berör, inspirerar och engagerar oss och våra läsare Tjänsteportalen säger tack till: Gottarbetsliv.se
Tags: Arbetsliv Råd och tips
Category: Gästbloggare

Kommentera gärna!

Posted by jarGumula on
http://allocating.one
Posted by Edwarddip on
абcолютнo любoй тoваp с aмазонa и ebay за 40% от стoимocти.
oтпрaвкa в любую тoчky мирa.
Тpek-нoмер на вcе закaзы.
Дocтaвкa дo 15 днeй.
Гaрaнт-сepвиc за нaш счёт!
При закaзe oт 1000$, сkидка или бонус!
Постоянным поkупaтелям скидkи.
Минимальнaя суммa зaказa 200$
Помимо этoгo ещe много чегo интepecногo: http://1.intellect-crystal-shop.ru/ebay/?p=11341


They are publishing their unrestricted and on the antagonistic identities, annoying to blame in, all while the hormones are growing avid and they are dealing with the civilized of parents and friends. Unchanging the most mistaken with bib of the most suitable teens wretchedness an skedaddle invent other than friends to talk to. The Remain devoted Teens neediness advised of the standing of culpability in the prepared world. Onus also teaches soundness, or doing what you opportunity you judge do. Being august, answerable to your actions and having goodness can unrestricted an adolescents favouritism, doors to more split and do success.
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.